Milačić: Gej osobe ne mogu usvajati djecu, niti ih podizati

Milačić: Gej osobe ne mogu usvajati djecu, niti ih podizati

Iako u potpunosti poštujem prava svake osobe u Crnoj Gori, bez izuzetka, smatram da bi usvajanje zakona o istopolnom partnerstvu bio novi prst u oko cjelokupnoj crnogorskoj javnosti, ali i još gore: usvajanje ovog zakona vodi ka novom razaranju zdrave porodice, poručio je Mrako Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

"Nedavno je, maltene u tišini, pripremljen nacrt zakona o istopolnom partnerstvu, čime je predviđeno da će homoseksualni parovi moći zajednički da se brinu o djeci jednog od partnera ukoliko ih on ima. Dakle, ukoliko jedan partner već ima djecu, posredstvom ovog zakona, dvije gej osobe će moći da vode brigu o njima.Iako u potpunosti poštujem prava svake osobe u Crnoj Gori, bez izuzetka, smatram da bi usvajanje ovog zakona bio novi prst u oko cjelokupnoj crnogorskoj javnosti, ali i još gore: usvajanje ovog zakona vodi ka novom razaranju zdrave porodice", saopštio je Milačić.

On kaže da imajući u vidu snagu LGBT lobija, treba biti potpuno svjestan da je ovaj zakon zapravo samo jedan od koraka ka omogućavanju pripadnicima LGBT zajednice usvajanje djece.

"Moja dužnost kao predsjednika partije koja se svim silama zalaže za očuvanje zdrave porodice i porodičnih vrijednosti, jeste da jasno, glasno kažem da se najoštrije protivimo ovom zakonu. Ako iko u Crnoj Goru - i u Podgorici koja čini trećinu Crne Gore - zaslužuje veća prava, onda je to prosječna crnogorska porodica, koja trpi žestoke udare sa svih strana: od nenormalno visokih potrošačkih korpi, nameta i poreza, ogromne nezaposlenosti što direktno udara na porodicu. S druge strane, ne mali broj crnogorskih političara i javnosti, kao i centri moći na koje su naslonjeni, minimalizuju značaj porodičnih vrijednosti, namećući nam trendove poput usvajanja djece od strane istopolnih partnera, kao normalne. Na to nećemo pristati i borićemo se svim silama da im kažemo – gej osobe ne mogu, ni po koju cijenu, usvajati djecu niti imati pravo da ih podižu", poručio je Milačić.

Ističe da će svim silama Prava CG boriti stvorimo jake pro-natalitetske mjere koje će mlade ljude podsticati da, stvarajući porodicu – stvaraju i Crnu Goru, a ne da odlaze iz nje.

"Hitno moramo koncipirati nacionalnu strategiju za zaustavljanje pada nataliteta i podsticanje rađanja. Kreditnim pogodnostima u vidu smanjenih kamata niskog depozita olakšaćemo kupovinu prvog stana za sve mlade bračne parove. Porodicama sa troje i više djece finansijski pomoći i olakšati uslove majkama za odlazak u penziju. Pomoći parovima u finansiranju cjelokupnog procesa vantjelesne oplodnje. Maksimalno zaštititi prenatalni život djeteta ograničavanjem prava na abortus. S tim u vezi: u sredstvima javnog informisanja podići ćemo svijest o životu djeteta u prenatalnom periodu i posledicama koje abortus ostavlja na zdravlje žene i porodice. Sprovodićemo mjere za olakšano ostvarivanje zdravstvene zaštite penzionerima i najstarim članovima porodice i finansijsku pomoć samačkim domaćinstvima", naveo je Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.