Srpska koalicija Ustavnom sudu: Ako nam poništite listu u Kolašinu, poništite i u PG i BP, ali i sve izborne liste DF-a
Srpska koalicija

Srpska koalicija Ustavnom sudu: Ako nam poništite listu u Kolašinu, poništite i u PG i BP, ali i sve izborne liste DF-a

Srpska koalicija podnijela je danas žalbu Ustavnom sudu Crne Gore povodom rešenja Državne izborne komisije o poništenju izborne liste Srpska koalicija – Saša Dragović u Kolašinu.

Žalbu je potpisao šef kampanje i Izbornog štaba Robert Žižić.

"''Srpska koalicija - Saša Dragović u Kolašinu je legitimna isto koliko i koalicija DF-a, koja takođe nema tzv. osnivački akt, na koga se pozivaju podnosioci prigovora. Osnivački akt proističe iz procesa formiranja političke partije, dok je koalicija zapravo savez stranaka koje ugovorom regulišu interna prava i obaveze.

U dijelu prvog prigovora "četvorke iz Kolašina" navodi se, citat: "Izborna prijava nije bila ovjerena pečatom Srpske koalicije, niti potpisana od strane predsjednika te partije Dobrila Dedeića. Podnosilac liste nije dostavio ni programski ni osnivački akt." Dakle, podnosilac prigovora je kontradiktoran, neznaven i ne razumije da je Srpska koalicija savez stranaka, a ne jedinstvena partija. Dedeić je predsjednik Srpske liste, članice koalicije, a Srpska koalicija nema predsjednika, niti osnivački akt koji imaju pojedinačne partije",  navodi se u tužbi Srpske koalicije.

Što se tiče liste kandidata Srpske koalicije - Saša Dragović od 01. maja i dopunjene liste, o tome kako se navodi u tužbi Srpska koalicija posjeduje urednu i čitljivu dokumentaciju, koja je proslijeđena OIK-u i koju ne može osporiti niko, pa čak ni podnosioci prigovora.

Predstavnici Srpske koalicije nijesu uspjeli tokom jučerašnjeg dana dobiti rešenje DIK-a, u prostorijama te organizacije o poništenju njihove izborne liste u Kolašinu.

"Zato je Ustavni sud poslednja prirodna instanca u ovoj državi koja treba da nas zaštiti od klasične političke hajdučije nekoliko stranaka i koalicija.

Na kraju, Srpska koalicija - Dobrilo Dedeić u Podgorici i Srpska koalicija - Slavko Fuštić u Bijelom Polju, dostavile su identične akte Opštinskim izbornim komisijama, kao i Srpska koalicija - Saša Dragović u Kolašinu. Iako identične kao i ona u Kolašinu, u smislu prateće dokumentacije (bez tzv. ''osnivačkog akta'' Srpske koalicije), te liste su verifikovane i već su dobile i brojeve na glasačkom listiću. Dakle, prirodno je da svaka lista Srpske koalicije bude prihvaćena ili da sve tri budu poništene, baš kao i liste DF-a, počevši od one u Kolašinu", navodi se u saopštenju Srpske koalicije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.