Avganistan: Djeca aktivirala granatu, ima i mrtvih
Foto: Ilustracija

Ispaljena sinoć, ali nije eksplodirala

Avganistan: Djeca aktivirala granatu, ima i mrtvih

Grupa avganistanske djece aktivirala je neeskplodiranu minobacačku granatu u stambenoj zoni u istočnoj provinciji Nangarhar, izazvavši eksploziju.

U eksploziji je poginula jedna žena i dvoje djece, rekao je avganistanski zvaničnik.

Atahulah Kogijani, portparol provincijskog guvernera, rekao je da je još sedmoro djece povrijeđeno u današnjoj eksploziji, prenosi Tanjug. 

Prema njegovim riječima, granatu su ispalili pobunjenici protekle noći, ali tada nije eksplodirala. 

Avganistan je, inače, pun mina i neeksplodirane municije koja je zaostala iz višedecenijskog rata, a u čijim eksplozijama svake godine strada na stotine ljudi, napominje američka agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.