“Solidarnost za Kosovo”: Otvorena farma svinja za potrebe Narodne kuhinje
Foto:MCP

“Solidarnost za Kosovo”: Otvorena farma svinja za potrebe Narodne kuhinje

Na Kosovu i Metohiji, u selu Prekovce, opština Novo Brdo, otvorena je farma za tov svinja za potrebe Narodne kuhinje Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“.

„Danas je veliki dan za sve nas jer posle 8 godina rada konačno je otvorena farma svinja u Novom Brdu čiji je kapacitet oko 200 grla. Ova farma će omogućiti Narodnoj kuhinji da manje zavise od spoljašnjih donacija u mesu jer će sama moći da se snabdijeva. Takođe na farmi će raditi 5 radnika koji će moći da žive od svog rada“, napisao je na svom fejsbuk profilu Arno Gujon.

27

Organizacija “Solidarnost za Kosovo”, čiji je osnivač Arno, broji preko 10 hiljada dobrotvora iz Francuske i oko 30 volontera koji učestvuju u radu ove organizacije.

Od 2004. godine, kada je osnovana, ova organizacija je obezbijedila preko 38 humanitarnih konvoja čija vrijednost prelazi 2,5 miliona eura, renovirala je 20 škola u enklavama na Kosovu i Metohiji, finansirala izgradnju više poljoprivrednih objekata (farme, štale, mljekare, plastenike…), bila aktivna i u pomoći porodilištima i manastirima, djeci i starcima, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Arno Gujon koji se preselio iz svoje rodne Francuske u Srbiju prije 6 godina, zbog zasluga za srpski narod dobio je državljanstvo Srbije koje mu je lično 11. maja 2015.  uručio ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. 

U februaru 2016. predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ga je odlikovao Ordenom zlatne medalje, a u januaru ove godine od Patrijarha Irineja dobio je Orden Svetog Save prvog stepena.

Arno Gujon je i autor knjige „Svi moji putevi vode ka Srbiji“ u izdanju Službenog glasnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.