Bošnjak: Hrapović ćutanjem prikriva malverzacije
Branka Bošnjak

Bošnjak: Hrapović ćutanjem prikriva malverzacije

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak, zatražila je od Skupštine Crne Gore da uputi urgeniciju prema Generalnom sekretaru Vlade Crne Gore kako bi dobila odgovore na pitanja upućena ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću.

Bošnjak je Hrapovića pitala da li je neko od zdravstvenih radnika dobio stan odnosno stambeni kredit.

"Da li je i ko po osnovu člana 8 stav 2 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zadrugara,  Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore Zdravstvo,dobio stan odnosno stambeni kredit. Da li postoje bliže razrađena pravila i kriterijumi za dodjelu stanova, odnosno stambenih kredita po osnovu ovog "diskrecionog prava" Upravnog odbora zadruge i da li se to "diskreciono pravo" samo koristi za lica koja su se prijavila na konkurs", pitala je Bošnjak Hrapovića.

Ona je navela i da se "diskreciono pravo" odnosi na 15% ukupnog broja stanova, tj. da se radi o milionskim iznosima, od čega je kako kaže značajan iznos obezbijeđen iz budžeta CG.

Ona je tražili i informaciju ko je izvršni direktor Zadruge i kada je izabran.

Bošnjak je kazala da ministar zdravlja već nedeljama, iako ga na to obavezuje Poslovnik Skupštine Crne Gore, izbjegava da odgovori na ova pitanja.  

"Bila sam prinudjena da pišem urgeniciju, kako bi mogla da ostvarim pravo na ove informacije, koje imam kao poslanica u Skupštini Crne Gore. No nekada i ćutanje dovoljno govori, a ovdje se čini da se radi o malverzacijama  koje ćutanjem Ministar zdravlja želi da prikrije", saopštila je ona.

Bošnjaka kaže da su pitanja vrlo jasna i konkretna i ne zahtijevaju puno vremena da se na njih odgovori, "ali ministar ipak ćuti".

"Inače mnoge stvari u vezi ovog posla koje stambena zadruga Zdravstvo u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja radi su u najmanju ruku čudne i zahtijevaju razjašnjenje. Uostalom odkud nekom diskreciono pravo da milinonske iznose dodjeljuje kako hoće i kome hoće bez ikakvih pravila, zašto se taji ko je i kad izabran za izvršnog direktora Zadruge, i da li uopšte takav neko postoji...a pitanje je i zašto je najmanje ljekara među onima koji dobijaju ove stanove...niz je pitanja, ali ministar ćuti. Ali kad tad će morati odgovoriti, a možda i odgovarati za ovakvo ponašanje", zaključuje Bošnjak.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.