Mesić: Ja bih ignorisao Šešelja, on je trn u peti vlastima u Beogradu
Stjepan Mesić

Mesić: Ja bih ignorisao Šešelja, on je trn u peti vlastima u Beogradu

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da on ne bi napustio Beograd da je bio u delegaciji Sabora, posle incidenta koji je izazvao lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije.

Mesić je za list Danas od petka, rekao da je hrvatska delegacija odlaskom iz Beograda samo dala na značaju Šešelju, što je on i želio da postigne svojim izgredima.

"Namjera Šešelja da isprovocira i da pravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih, da sam bio na mjestu hrvatske delegacije, Šešeljevo ponašanje ignorisao, njemu ne treba nikako davati na važnosti", kazao je Mesić, prenosi Beta.

Dodao je da incident neće uticati na odnose dvije zemlje i naglasio da je Šešelj problem Srbije, a ne Hrvatske.

"Ako želi ući u EU, Srbija mora da riješi probleme sa susjedima, uključujući i Hrvatsku. U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje pravi Šešelj. On pravi neugodnosti Srbiji i može se reći da je on trn u peti vlastima u Beogradu", rekao je Mesić.

Šešelj je u četvrtak u Skupštini Srbije vrijeđao članove hrvatske delegacije i govorio da je gazio hrvatsku zastavu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.