Evo ko će imati prednost pri kupovini stana
Ilustracija

Vlada usvojila odluku za 1000+

Evo ko će imati prednost pri kupovini stana

Vlada Crne Gore odlučila je da će u ovogodišnjem Projektu 1000+ stanova prioritet imati ranjive kategorije.

To su samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici, navodi se u Odluci o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima radi obezbjeđenja stana, koju je danas usvojila Vlada.

Vaučeri se raspodjeljuju sljedećim ciljnim grupama prema navedenim udjelima:

-40% korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru,

-30% bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života,

-30% ostalim korisnicima.

Kupoprodajna cijena metra kvadratnog ne može biti veća od 1.100,00 eura.

Rok za vraćanje kredita je 20 godina uz fiksnu kamatu od 2, 99 odsto godišnje.

Učešće u o kreditu nije obavezno.

Iznos anuiteta za otplatu dugoročnog kredita za kupovinu stambenog objekta nemože preći iznos od 50 odsto ukupnih neto mjesečnih prihoda podnosioca zahtjeva, odnosno porodičnog domaćinstva u slučaju udruživanja sredstava.

Detalje o ovogodišnjem 1000+ programu pogledajte OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.