Rasvijetljene četiri krađe u Nikšiću
Ilustracija

Rasvijetljene četiri krađe u Nikšiću

Nikšićka policija rasvijetlila je četriri krivična djela i to dva krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa, i tom prilikom krivičnom prijavom procesuirala četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila ova krivična djela.

Službenici CB Nikšić su, 17.marta ove godine oko 23,30 časova, nakon primljenog obavještenja da je u toku provala diskonta „Pčelica” u ulici Vuka Karadžića, izvršili blokadu ulica i u blizini navedenog objekta uočili nepoznato lice koje se dalo u bjekstvo.

"Nakon brze i efikasne intervencije službenici CB  Nikšić su sustigli i lišili slobode K.V. (32) iz Nikšića. Policijski službenici su u neposrednoj blizini pronašli tri prohromska bureta za pivo, za koja je utvrđeno da su predmet krivičnog djela koja su tom prilikom oduzeta i vraćena vlasniku. O događaju je obaviješten nadležan državni tužilac koji je naložio da mu se K.V. privede na dalju nadležnost zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa", saopšteno je iz policije.

Nadalje, policijski službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo teška krađa koje je počinjeno 25.februara ove godine i tom prilikom identifikovali i lišili slobode A.S. (42) iz Nikšića.

"On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je sa parking prostora otuđio pmv marke „VW Golf II“ hercegnovskih registarskih oznaka u vlasništvu D.R. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio se protiv A.S. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. Policijski službenici su otuđeno auto pronašli na otpadu sekundarnih sirovina i ono je vraćeno vlasniku", saopšteno je iz UP.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno 14.marta 2018. na štetu M.N. i tom prilikom identifikovali i lišili slobode M.J. (29) iz Nikšića.

"On je ovo krivično djelo, sumnja se, počinio na način što je od oštećene, koja se nalazila na svom radnom mjestu, otuđio novčanik u kojem su se nalazila lična dokumenta i 115 eura. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku. Otuđeni novčanik je pronađen i vraćen vlasniku", navodi se u saopštenju policije.

Takođe, službenici CB Nikšić su rasvijetlili i krivično djelo krađa počinjenjeno na štetu maloljetnog lica, 30.januara ove godine i tom prilikom identifikovali i lišili slobode M.K. (19) iz Nikšića.

On je navedenog datuma, sumnja se, sa igrališta OŠ ,,Braća Labudović”otuđio mobilni telefon marke „Samsung Galaxy A5“. O događaju je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa. Iz policije su kazali da je otuđeni mobilni telefon pronađen  i vraćen vlasniku.

Nadalje, službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali lice koje je zapalilo pirotehničko sredstvo na fudbalskoj utakmici između FK „Sutjeska“ iz Nikšića i FK „Budućnost“ iz Podgorice, koja je odigrana 4.aprila 2018.

" Protiv Ć.T, navijača iz Podgorice, je 05. aprila je nadležnom Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz člana 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Ć.T. je lišen slobode i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden sudiji Suda za prekršaje Podgorica – Odjeljenje u Nikšiću", zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.