Vučić razgovarao sa Izetbegovićem
Foto: Radio Slobodna Evropa

Sjutra u Mostaru

Vučić razgovarao sa Izetbegovićem

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči svoje sjutrašnje posjete Mostaru, telefonom razgovarao sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Predsjednik Vučić i predsjedavajući Izetbegović su razgovarali o bilateralnim odnosima dvije zemlje i sveukupnim odnosima u regionu, saopštila je predsjednikova Služba za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su mir i stabilnost u regionu uslovi za sveobuhvatni napredak svih i da će zato odgovornim i posvećenim zajedničkim radom dati svoj puni doprinos bilateralnoj i regionalnoj saradnji.

Predsjednik Vučić i predsjedavajući Izetbegović su istakli da je potrebno preduzeti konkretne korake koji bi vodili ka rješavanju otvorenih pitanja, posebno ubrzanju razgraničenja između Srbije i BiH.

Oni su razmotrili i različite mogućnosti za realizaciju novih zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, od kojih se po značaju izdvaja autoput između Beograda i Sarajeva, koji bi, osim ekonomske koristi, imao i veliku političku važnost.

Predsjednik Vučić je pozvao predsjedavajućeg Izetbegovića da posjeti Srbiju, kako bi što skorije nastavili ovaj razgovor.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću čestitao Vaskrs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.