Kim Džong Un na koncertu južnokorejske pop grupe: Stiže nam proljeće, moramo imati kulturne i umjetničke nastupe češće

Kim Džong Un na koncertu južnokorejske pop grupe: Stiže nam proljeće, moramo imati kulturne i umjetničke nastupe češće

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un sa suprugom Ri Sol Ju gledao je koncert južnokorejske pop grupe koja je gostovala u Pjongjangu, prenose mediji u Južnoj Koreji.

Južnokorejska umjetnička grupa stigla je u subotu u Pjongjang. Ovo je prva muzička delegacija iz Seula koja je posle deset godina posjetila Sjevernu Koreju.

Mediji navode da je Kim tapšao tokom koncerta. Takođe se rukovao sa južnokorejskim umjetnicama i pozirao za grupnu fotografiju posle koncerta, prenose agencije.

"Moramo imati kulturne i umjetničke nastupe češće. Stiže nam proljeće" rekao je sjevernokorejski lider muzičarima te im poručio da južnokorejskom predsjedniku Munu Džae-inu prenesu poruku da sličan događaj treba biti organizovan i na jesen u Seulu. 

Koncertu su prisustvovali i Kimova sestra Kim Jo Džong i zvanični šef države Kim Jong Nam.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.