Kokoška ostala bez glave, a i dalje živi potpuno normalno (VIDEO)
Foto: Profimedia

Tajland

Kokoška ostala bez glave, a i dalje živi potpuno normalno (VIDEO)

Nije jasno kako je ova kokoška ostala bez glave, ali lokalni stanovnici iznose mogućnost da ju je možda napala neka životinja.

Svještenici na Tajlandu usvojili su obezglavljenu kokošku, koja je i poslije nedjelju dana od kako je ostala bez glave i dalje živa.

Nevjerovatna ptica pronađena je u okrugu Mueang Račaburi u centralnom Tajlandu, a veterinar, koji je prvo brinuo o njoj, nazvao ju je "pravim ratnikom".

Iako nema glavu, ova kokoška ima zaštitnike koji je hrane i njeguju kako bi što duže ostala živa. Veterinar je hranio ubrizgavanjem hrane direktno u vrat, a na isti način joj je davao i antibiotike.

Nije jasno kako je ova kokoška ostala bez glave, ali lokalni stanovnici iznose mogućnost da ju je možda napala neka životinja, prenosi Telegraf.

Koliko je poznato, kokoška koja je preživela najduže bez glave bila je ona po imenu Majk, u Juti u Americi, koja je živela 18 mjeseci nakon što je izgubila glavu, od 1945. do 1947. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.