Real pobijedio Zvezdu trojkom u poslednjoj sekundi
Foto:Anadolija

Real pobijedio Zvezdu trojkom u poslednjoj sekundi

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras Crvenu zvezdu rezultatom 82:79 u utakmici 29. kola Evrolige u Beogradu.

Na samom startu utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, klub iz Madrida bio je bolji od crveno-bijelih, pa su za prva tri minuta postigli deset poena. Prekinuli su crveno-bijeli niz protivnika, što je bilo sasvim dovoljno da se malo smanji prednost protivnika.

Ipak, prva četvrtina završena je vođstvom Real Madrida od sedam poena (20:27).

Zvezda je u drugoj četvrtini smanjila razliku, jer su šest poena dostigli Alen Omić i Ognjen Dobrić, pa je tako na poluvremenu rezultat bio (39:43).

2018033022954966832227627Web

Foto:Anadolija

U nastavku meča gosti su igrali bolje, te su sigurno čuvali prednost. Tako je Felipe Rejes vratio plus devet (41:50), dok je Branko Lazić sa linije slobodnih bacanja uspeo da smanji.

Nakon odigrane tri četvrtine, rezultat je 57:64 za Real.

Sjajno su crveno-bijeli ušli u poslednji kvartal, pa su poveli sa jednim poenom razlike (70:69) u poslednja četiri minuta utakmice, što je Real brzo promijenio i poveo. Poslednja dva minuta utakmice bila su neizvjesna, ali je u poslednjoj sekundi Luka Dončić pogodio trojku i time osigurao pobjedu Realu.

Madridu je ova pobjeda bila potrebna kako bi izborio četvrto mjesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige.

Utakmici u kojoj se Crvena zvezda u hali "Aleksandar Nikolić" opraštala sa svojim navijačima i Evroligom, prisustvovalo je više od 5.000 gledalaca.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.