CPC isključila Lava Lajovića: Dovodio u zabludu vjerni narod, vrijeđao i spletkario
Lav Lajović i mitropolit Mihailo, arhiva

CPC isključila Lava Lajovića: Dovodio u zabludu vjerni narod, vrijeđao i spletkario

Crnogorska pravoslavna crkva isključila je sveštenika Lava Lajovića.

Kako je saopšteno, Crkveno-duhovni sud Cetinjske Arhiepiskopije na Cetinju trajno je stavio pod zabranu svještenodejstva i isključio iz klira Crnogorske Pravoslavne Crkve sveštenika Lava Lajovića iz Podgorice.

Lajović je, kako je saopšteno, i poslije opomene i ukora nadležnoga arhijereja, nastavio rad koji je u protivnosti sa Svetim kanonima, Crkvenim pravilima i Ustavom Crnogorske Pravoslavne Crkve.

"Davao je sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i dovodio u zabludu vjerni narod. Vrijeđao je Arhijereja, klir i vjernike, pravio spletke i pokušavao da dovede do podjele među vjernicima i okrene ih protiv viših crkvenih vlasti", navodi se u saopštenju..       

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.