Antropološko testiranje studenata Pravnog fakulteta (FOTO)
Foto: UCG

Testirano 150 studenata

Antropološko testiranje studenata Pravnog fakulteta (FOTO)

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore danas su obavili antropološko testiranje oko 150 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Naučno istraživanje fizičke aktivnosti i tjelesne kompozicije crnogorske mlade populacije danas je podržao svojom posjetom i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Velimir Rakočević.

Testiranje oko 3 000 studenata, koje Fakultet za sport i fizičko vaspitanje po prvi put realizuje u Crnoj Gori, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Sportskim kulturnim centrom doprinijeće stvaranju reprezentativne baze podataka za budući naučnoistraživački rad i adekvatne preporuke crnogorskoj populaciji, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

Foto: UCG

Svako testiranje redovno posjećuje i profesor ovog fakulteta i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica, dajući podršku nastavnicima svog Fakulteta.

Kako je navedeno, nastavnici koji su obavili testiranje danas su dr Bojan Mašanović, mr Jovan Gardašević, mr Marija Bubanja, mr Marina Vuktoić, mr Ivan Vasiljević i Gorica Zorić, saradnik u nastavi, a pridružila im se i Nataša Živanović, master student na razmjeni.

Foto: UCG

„Pored standarnih antropometrijskih i funkcionalnih mjerenja, studenti su mjereni na tanita vagi, inovativnom instrumentu, koji pokazuje procenat procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih i masti, mišićne i koštane mase, bavi se parametrima metabolizma“, kazao je Gardašević.

Studenti su imali uvid i u segmentnu analizu tijela koja pokazuje procenat masti u rukama i procenat masti u nogama i trupu.

„Ovakva mjerenja su bitna zbog usklađenosti i razvoja navedenih tkiva jer usljed zanemarivanja može doći do štetnih i negativnih posljedica po organizam“, istakao je Gradašević.      

Kako je navedeno, antropološka mjerenja studenata će se nastaviti sve do završetka testiranja predviđenog broja studenata.

Foto: UCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.