Rusija: Uhapšene načelnica i direktorka zbog smrtonosnog požara u tržnom centru
Julija Bogdanova, Foto: MUP Rusije

Rusija: Uhapšene načelnica i direktorka zbog smrtonosnog požara u tržnom centru

Ruski istražni organi uhapsili su načelnicu građevinske inspekcije Kemerovske oblasti Tanzilju Komkovu, jer nije spriječila eksploataciju zgrade tržnog centra "Zimska višnja" u sibirskom gradu Kemerovu, gdje su u požaru u nedjelju poginule 64 osobe.

Istražni komitet je saopštio da je uhapšena i generalna direktorka konditorske kompanije u čijem vlasništvu je taj tržni centar, Julija Bogdanova, prenosi Beta.

Komkova je optužena za zloupotrebu službenih ovlašćenja jer nije preduzela mjere da se spriječi izgradnja te zgrade bez dozvole, "što je dovelo do pogibije posjetilaca tržnog centra". naveo je Istražni komitet.

Komkovoj prijeti kazna do deset godina zatvora.

Julija Bogdanova je optužena za kršenje pravilnika o bezbjednosti od požara jer nije preduzela nikakve mjere za otklanjanje nedostataka u sistemu zaštite od požara u tržnom centru.

Istražni komitet je ranije saopštio da su odmah poslije požara uhapšena četiri odgovorna lica tog tržnog centra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.