Sveštenik Lajović isključen iz  Crnogorske pravoslavne crkve
Lav Lajović

Kompromitujući podaci

Sveštenik Lajović isključen iz Crnogorske pravoslavne crkve

Sveštenik Crnogorske pravoslavne crkve CPC Lav Lajović isključen je iz te organizacije, kazao je juče publicista i istoričar Jovan Markuš.

On je rekao da se ta informacija još krije od javnosti, navodeći da je na sjednici organa te organizacije pročitan referat Lajovića u kojem su, kako tvrdi, iznijeti kompromitujući podaci o mitropolitu CPC Mihailu, piše Dan.

“Poslije ovih neprijatnih saznanja, učesnici sastanka su došli do zaključka da je Lajović ubačeni element od strane vrha vlasti da razbijeCPC. Kažu da je Lajović jednoglasno istjeran CPC, jer je sve radio na svoju ruku, prekršio sve dogovore i sve moguće iskoristio”, navodi se u saopštenju Markuša.

Lajović je za đakona tzv. CPC imenovan u maju prošle godine. Tada je objavio da je proizveden u čin ipođakona odlukom mitropolita Mihaila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.