Kosovska policija privela ekipu Radio Televizije Srbije i 5 pravnika
Foto: RTS

Saslušavani 5 sati

Kosovska policija privela ekipu Radio Televizije Srbije i 5 pravnika

Ekipa Radio-televizije Srbije (RTS) snimala je u Peći četvrtu epizodu emisije "Pravo na sjutra" o uzurpiranoj imovini Srba, kada ih je, sa još petoro pravnika, privela kosovska policija, objavio je danas javni servis.

Snimatelj Aleksandar Stipić, realizator Biljana Erdeljan i vozač Dalibor Milutinović privedeni su u Peći oko 17.45, a sa njima je privedeno i pet advokata.

Urednica emisije Svetlana Vukmirović rekla je da nije privedena cijela ekipa jer su se nalazili u drugom vozilu, a bili su parkirani ispred same policijske stanice u Peći. U ekipi su se nalazili i snimatelj Vladimir Jovanović i tonac Miroslav Radišić, kao i još jedan advokat.

Kako je objasnila, nepoznati Albanac je prijavio policiji da je vidio kamere, nakon čega je uslijedilo hapšenje.

Članovi ekipe i pravnici su pretreseni, legitimisani, utvrđeno je kada su ušli na Kosovo i Metohiju i zatim pet sati saslušavani.

Kako je Svetlana Vukmirović rekla, o incidentu su poslije sat i po, kada su vidjeli da ih ne puštaju, obavijestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju, poslije čije intervencije su pušteni na slobodu oko 22:25, prenosi Beta.

Ekipa se tada okupila u Peći, iz koje su otišli u Gračanicu.

Emisija "Pravo na sjutra" se realizuje u saradnji sa Projektom Evropske unije "Besplatna pravna pomoć" i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.