Dan žalosti u Rusiji: Počele sahrane žrtava požara u tržnom centru (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Pronađena sva tijela

Dan žalosti u Rusiji: Počele sahrane žrtava požara u tržnom centru (FOTO) (VIDEO)

U Kemerovu se danas počele sahrane nastradalih u požaru u šoping centru u tom sibirskom gradu.

Komemoracije, kojima prisustvuje desetine ljudi, održavaju se u tri gradske crkve. Građani donose cvijeće i polažu vijence.

Foto: Reuters

Danas će biti sahranjeno 14 žrtava katastrofalnog požara.

Predsjednik Vladimir Putin proglasio je danas Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a sve zabavne manifestacije su otkazane širom regiona.

Foto: Reuters

U požaru koji je izbio u tržnom centru u Kemerovu u nedjelju na četvrtom spratu, na kome se nalaze bioskop i dječiji zabavni centar nastradale su 64 osobe, među kojima čak 41 dijete.

Zamjenik ruskog ministra za hitne intervencije Vladlen Aksjonov rekao je da su pronađena sva tijela i da su sve žrtve identifikovane, prenosi Sputnjik.

"Više nema onih koji se vode kao nestali", kazao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.