Saudijska Arabija presrela raketu iznad Rijada (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Ispalili je pobunjenici iz Jemena

Saudijska Arabija presrela raketu iznad Rijada (VIDEO)

Saudijske vazduhoplovne snage presrele su sinoć raketu iznad sjeveroistočnog dijela Rijada, prijestonice te države, javila je saudijska državna televizija.

Raketu su navodno ispalili hutski pobunjenici iz Jemena.

Novinari agencije Riojters su navodno u Rijadu čuli nekoliko glasnih praskova i vidjeli dim u vazduhu malo prije ponoći.

Još jedan svjedok, kojeg britanska agencije ne imenuje, rekao je da je video veliki zrak svjetlosti nakon navodnih eksplozija.

Državna agencija Jemena SABA, koja je pod kontrolom pokreta Huti, navodi da su raketne snage Huta gađale međunarodni aerodrom u Rijadu raketom Burkan-H2.

SABA tvrdi da su ispaljena i druge vrste raketa na aerodrome u gradovima na jugu Saudijske Arabije - Abha, Džizan i Nadžran.

Saudijski zvaničnici nijesu bili dostupni za komentar.

Više od 10.000 osoba je ubijeno u Jemenu od marta 2015. godine kada je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom pokrenula vojnu kampanju protiv siitskih pobunjenika Huta, prenosi Tanjug.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.