14-ogodišnja djevojčica preminula na porođaju
Ilustracija

14-ogodišnja djevojčica preminula na porođaju

U Paragvaju, gdje zakon brani abortus sem ako majka nije životno ugrožena, na porođaju je umrla 14-godišnja djevojčica koja je zatrudnjela nakon što je silovana.

Doktori su bili prisiljeni da djevojku porode carskim rezom zbog disajnih komplikacija, međutim, ubrzo nakon početka procedure, djevojčica je doživjela tri srčana udara, a potom i umrla.

"Desilo se veoma brzo. Doktori su pokušali napredne tehnike oživljavanja u intenzivnoj nezi, međutim, nije joj bilo spasa. Njeno tijelo nije bilo spremno za trudnoću - rekao je direktor bolnice u kojoj se djevojčica porodila, Ernan Martinez, prenosi Gardijan.

Beba je, kako su saopštili doktori, u stabilnom stanju, ali se nalazi na aparatu za vještačko disanje.

Direktor Nacionalnog sekretarijata za djecu i adolescente Paragvaja Rikardo Gonzales Bornje rekao je da je 37-godišnji muškarac koji je silovao djevojku uhapšen u četvrtak.

"Gardijan" podsjeća na slučaj iz 2015. godine, kada su paragvajske vlasti zabranile da 10-godišnja djevojčica abortira nakon što je silovao očuh.

Ta djevojčica je preživjela porođaj, ali prema navodima Amnesti internešnela, još uvijek nije dobila smještaj koji joj je obećala vlada Paragvaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.