Retrogradni Merkur donosi osjećaj da nam je sreća okrenula leđa
Foto: Ilustracija

Retrogradni Merkur donosi osjećaj da nam je sreća okrenula leđa

Ove godine očekuju nas tri retrogradna Merkura.

Prvi retrogradni Merkur je započeo 22. marta ulaskom u Ovna. Sa sobom nosi stres, nervozu i osjećaj da nam je sreća okrenula leđa, a na njegovom će se udaru osim Ovna, naći Rakovi, Vage, Djevice i Jarci.

Razdoblje retrogradnog Merkura nije pogodno za velike planove, započinjanje novih poslova ili rješavanje problema. Radije ga provedite u meditaciji i razmišljanju o načinu komunikacije, kako s drugima, tako i sa sobom. Na površinu u tom periodu obično isplivaju stare rane, razmišljanja i osjećaji pa je kod nekih moguć pojačan osjećaj iscrpljenosti i umora.

Retrogradni Merkur u Ovnu ima i svoje dobre strane, pa tako u ovom periodu možete pronaći izgubljene stvari, a mogući su i lijepi susreti s nekim osobama iz prošlosti koje bi vam se mogle vratiti u život.

Pridržavajući se nekih pravila lakše ćete prebroditi razdoblje koje završava 15. aprila, a posebnu pažnju posvetite najkritičnijim danima - od 22. do 24. marta, od 28. do 30. marta, 31. marta i 4. aprila.

U doba retrogradnog Merkura izbjegavajte započinjanje novog posla, strpite se od donošenja vrlo važnih odluka, suzdržite se od kupovine, ne vozite automobil automehaničaru, putujte samo ako baš morate, nije pogodan period za vjenčanja, ali ni za razvod.

Dani pojačane potrebe za oprezom

Od 22. do 24. marta pripazite što i kome govorite, ali vodite računa i o tuđim riječima. Pripazite i na stvari poput mobilnog telefona, ključeva ili ličnih dokumenata koje biste lako mogli izgubiti.

Od 28. do 30. marta vrlo su moguće nesuglasice na poslu i neočekivani problemi. Mogući su i zdravstveni problemi, s velikim izgledom za želudačne tegobe.

Retrogradni Merkur 31. marta će se poklopiti s punim mjesecom, što je vrlo loše za međuljudske odnose. Izbjegavajte tog dana rasprave, polemike i svađe, jer se mogu završiti katastrofalno.

Obilje frustracija i napetosti izgledni su 4. aprila, a tog dana mogući su čak i prekidi ozbiljnih veza.

 Tportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.