Australija: U šumskim požarima izgorjelo najmanje 88 kuća
Izvor:Twiter

Australija: U šumskim požarima izgorjelo najmanje 88 kuća

Najmanje 88 stambenih objekata i nekoliko farmi izgorjelo je u požarima koji su zahvatili australijske savezne države Novi Južni Vels i Viktoriju, javlja Anadolija.

Iz lokalnih vatrogasnih službi saopšteno je da su šumski požari izbili proteklog vikenda u predjelima gustog niskog raslinja i da su se brzo širili područjem.

Najteža situacija je na periferiji priobalnog grada Tatra u Novom Južnom Velsu u kojem je u potpunosti izgorjelo najmanje 70 stambenih objekata.

Predstavnik vatrogasne službe Paul Best saopštio je jutros da je sinoćnje poboljšanje vremenskih uslova dosta pomoglo vatrogascima na terenu, ali da je evakuisanom lokalnom stanovništvu izdato upozorenja na nastavak opasnosti od požara i do daljnjeg prolongiran njihov povratak kućama u najugroženijim regijama.

Vatrena stihija brzo se širila i u mjestima Terang, Garvok i Kamperdaun u Viktoriji.

U toj regiji izgorjelo je najmanje 18 stambenih objekata i nekoliko farmi na kojima su stradale i životinje.

U aktuelnim požarima u Australiji nije bilo stradalih ljudi, a Australijanci imaju svježe sjećanje na takozvani “crni ponedjeljak“ iz 2009. godine kada je u najvećem požaru u istoriji Australije život izgubilo više od 170 osoba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.