Ukoliko vas često muči glavobolja vjerovatno imate problem i sa želucem
Foto: Ilustracija

Problemi sa varenjem

Ukoliko vas često muči glavobolja vjerovatno imate problem i sa želucem

Osobe koje često pate od glavobolja obično imaju problem sa varenjem.

Većina koja ima zatvor, dijareju, pojačanu kisjelinu i mučninu u želucu, kao dodatnu tegobu navodi i glavobolju, istakli su norveški naučnici, odlučivši da istraže vezu između navedenih simptoma i bolova u glavi.

Sakupili su neophodne podatke od 43.732 ispitanika i preispitali sve uzroke u zavisnosti od pola i godišta. U obzir su uzeli i podatak da li su depresivni ili anksiozni.

Na kraju su došli do zaključka da je pojava glavobolje najčešće posljedica problema organa za varenje. Zato ako imate uporne glavobolje, posjetite gastroenterologa, prenose Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.