Federer dominira kao daleke 2006. godine
Rodžer Federer

Plasirao se u polufinale Mastersa

Federer dominira kao daleke 2006. godine

Najbolji teniser svijeta Rodžer Federer lako se plasirao u polufinale Mastersa u Indijan Velsu.

Švajcarac je savladao Hjeona Čunga u dva seta sa 7:5, 6:1 i izjednačio svoj najbolji start sezone sa 16 uzastopnih pobjeda.

Posljednji put Federer je sezonu počeo sa 16-0 daleke 2006. godine, koju je završio sa skorom 92-5 uz 12 titula (tri Grend slema): "Nadam se da ću pobijediti i sljedeći meč i u subotu postaviti novi rekord".

Čung je dobro parirao Švajcarcu samo u prvom setu, uspio je da se vrati u egal nakon rano izgubljenog servisa i 0:3. 

Federer u 12. gemu stiže do dvije gem-set lopte, koristi odmah prvu i stiže do prednosti u setovima koja je prelomila meč. 

Južnokorejac nije uspio da nastavi u istom ritmu, a definitivno se predao nakon što je ispustio čak četiri brejk šanse u prvom gemu, nakon čega je izgubio servis i Federer opet stigao do 3:0. 

Ovaj put Švajcarac nije dozvolio rivalu da se vrati, pa se plasirao u polufinale gdje će igrati protiv Hrvata Borne Ćorića, prenosi B92. 

"Počeo sam dobro, ali sam se poslije malo mučio. Odlučujući trenutak su bili spasene brejk lopte u na početku drugog seta", rekao je Federer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.