Gradska muzika na prijemu kod Predsjednika Opštine: Konačno uređenje prostorija

Gradska muzika na prijemu kod Predsjednika Opštine: Konačno uređenje prostorija

Prostorije za rad Gradske muzike Herceg Novi konačno će biti uređene i dobiće sanitarni čvor, zahvaljujući podršci Opštine Herceg Novi, dogovoreno je na sastanku članova ovog udruženja i predsjednika Opštine Stevana Katića.

Na jučerašnjem sastanku Katić ih je obavijestio da će imati punu podršku lokalne uprave u sređivanju prostorija na Karači, izgradnji toaleta i obezbjeđivanju neophodnog parking prostora.

Kako je istakao prvi čovjek Opštine, ovo udruženje sa tradicijom dugom 130 godina, radom i načinom na koji predstavlja svoj grad zaslužuje pažnju i pomoć.

"Nedopustivo je da najstarija institucija kulture u Herceg Novom vježba u prostorijama koje nemaju osnovne uslove i to mora da bude riješeno. Trajna namjera lokalne uprave je da poboljša uslove za rad Gradske muzike i mažoretki, jer su oni jedan od najprepoznatljivijih simbola Herceg Novog, neizostavan dio naših tradicionalnih manifestacija i sjajni ambasadori grada gdje god da se pojave", istakao je Katić.

Predstavnici Gradske muzike, na čelu sa kapelnicom Valentinom Kulinović izrazili su zadovoljstvo zbog razumijevanja lokalne uprave za njihove zahtjeve.

Usaglašeno je da je posebno važno da tokom adaptacije objekta u Ulici Luke Matkovića budu ispunjeni svi uslovi koji se tiču zaštite kulturnih dobara, odnosno da će biti zatraženo izdavanje konzervatorskih uslova, kako bi potom moglo da se krene u izradu idejnog rješenja, a na osnovu njega sanaciju unutrašnjeg prostora i, u saradnji sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija Herceg Novi“, regulisanje pitanja sanitarnog čvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.