URA DPS-u: Za vaš fašizam, svako neslaganje je izdaja
Eldin Pepić

URA DPS-u: Za vaš fašizam, svako neslaganje je izdaja

Umberto Eko je slikovito predstavio okvir fašizma, a DPS ga vjerno iscrtava kao bojanku, jer je za njihov fašizam - svako neslaganje izdaja, ukazao je Eldin Pepić, predstavnik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA.

Smiješno je i tužno posmatrati medijske reakcije „mladih“ jurišnika DPS-a, koji papagajski ponavljaju isprazne teze o izdajama i izmišljenim protivnicima, u blijedom pokušaju zastrašivanja biračkog tijela u susret opozicionoj pobjedi na predsjedničkim izborima. Posebno je smiješno to što iste dolaze iz partije koja je u ime velikosrpskog nacionalizma rasparčavala Jugoslaviju, pokretala ratove sa susjedima, proganjala pripadnike manjinskog naroda i iskrene suvereniste. Umberto Eko je slikovito predstavio okvir fašizma, a DPS ga vjerno iscrtava kao bojanku, jer je za njihov fašizam - svako neslaganje izdaja, ukazao je Eldin Pepić, predstavnik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA.

URA je reagovala na današnje navode DPS-a, koji je kazao da je jedinstveni opozicioni predsjednički kandidat Mladen Bojanić „logičan izbor opozicije okupljene oko izdajničke politike“.

Pepić podsjeća i da je posebno smiješno slušati svakodnevne izlive patriotskog naboja funkcionera DPS-a i njihovih „mladih“ replika, koji su „poput najvećeg konvertita Đukanovića, spremni mijenjati ploču koliko god puta je to potrebno, samo da bi sačuvali kriminalni monopol svoje organizacije“.

„Više puta smo vas podsjetili da je Đukanović mijenjao ideologije, države, saradnike i prijatelje, ali da nikada nije promijenio svoju nezasitu potrebu da od drugih otima, kako bi njemu bilo bolje. Zbog toga je važno razumjeti da su DPS i svi oni koji mu svjesno ili nesvjesno pomažu - najveća prijetnja za nezavisnost Crne Gore, njen prosperitet i građanski karakter. Jer ukoliko u 2018. godini i dalje moramo „braniti državu“ na svim mjesnim, lokalnim ili državnim izborima, te ukoliko i dalje moramo slušati istrošenu i besmislenu priču o „partizanima i četnicima“, to najbolje pokazuje koliko je DPS-ova anti-građanka politika opasna za naše društvo, koliko dijeli, stigmatizuje i truje Crnu Goru. Zbog toga je pobjeda građanskog i opozicionog kandidata Mladena Bojanića početak promjena, demokratizacije i snažan vjetar našem evropskom putu, ali i konačno odbacivanje okova DPS-ove mutirane autokratije“, ukazao je Pepić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.