Jedan od vodećih lučkih operatora u svijetu zainteresovan za Luku Bar
Foto: Vlada Crne Gore

Marković primio čelnika DP Worlda Bin Sulejema

Jedan od vodećih lučkih operatora u svijetu zainteresovan za Luku Bar

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je Sultana Ahmeda bin Sulejema, predsjednika Upravnog odbora i izvršnog direktora grupacije DP World koja je zainteresovana za privatizaciju Luke Bar.

Kompanija DP World, koja, među ostalim, upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i čiji prošlogodišnji prihod premašuje četiri milijarde dolara, iskazala je na sastanku spremnost na preuzimanje upravljanja Lukom Bar. Predsjedniku Vlade je predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu onlajn povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

289588475801927689998455264375983647811613n

Navedeno je da je premijer Marković iskazao zadovoljstvo zbog interesovanja ove renomirane globalne kompanije za Luku Bar uz ocjenu da je upravo ovakav partner potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs.

„Moj cilj, i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani“, rekao je Marković nakon što je predstavnike kompanije DP World upoznao sa svim relevantnim podacima koji se tiču crnogorskog pravnog i poreskog sistema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.