Oglasila se policija: Podgoričanin udario glavom o vrata vozila; Prijetio policajcima:Stric mi je načelnik, sve ću kući da vas poćeram
ilustracija

Oglasila se policija: Podgoričanin udario glavom o vrata vozila; Prijetio policajcima:Stric mi je načelnik, sve ću kući da vas poćeram

Podgoričanin Nemanja Rončević optužio je službenike Interventne jedinice CB Podgorica da su ga u četvrtak, 1. marta, brutalno pretukli, te da su ga lažno okrivili za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Iz Uprave policije su isto demantovali navodeći da je Rončević udario glavom o vrata službenog vozila kada se otimao u namjeri da pobjegne te da su video zapisi i kompletni spisi predati tužiocu .

"Navodi u tekstu koji se odnose na navodno prebijanje i navodno lažno sumnjičenje N.R. (26) iz Podgorice za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti a vezano za događaj koji je registrovan prije šest dana, a o čemu je izjava N.R. objavljena u medijima danas su, shodno informaciji koju smo o događaju dobili od Centra bezbjednosti Podgorioca, u potpunosti netačni i sračunato su izjavljeni od strane N.R. u njegovom pokušaju odbrane i izbjegavanja odgovornosti kao i narušavanja integriteta Uprave policije", saopštila je Uprava policije.

Takođe, kako se dodaje, netačni sui navodi da su povrede ovog lica nastale kao posljedica nezakonitiog postupanja policijskih službenika.

"Osim toga netačno je da mu policijski službenici nisu omogućili pravo na poziv, s obzirom da je N.R. više puta to odbio, što je i konstatovano u službenim spisima. N.R. je naime, pružajući jak aktivni otpor a u namjeri da se otrgne policijskim službenicima i da im pobjegne, glavom udario u vrata službenog vozila, kada su i nastale povrede koje on spominje. N.R. je medijima izjavio da je tom prilikom zadobio prelom nosa, što nije tačno, već je tom prilikom zadobio frakturu odnosno naprsnuće nosne kosti. Zbog povreda N.R. je ukazana pomoć u prostorijama CB Podgorica od strane ekipe Službe hitne medicinske pomoći a nakon toga je povezen u Urgentni blok gdje je odbio da mu se ukaže dalja ljekarska pomoć, a što je sve konstatovano u službenim spisima sačinjenim povodom ovog događaja", kažu iz policije.

Kako dalje navode,nakon obavještenja od strane Dežurne službe CB Podgorica da je izvršeno razbojništvo u kladionici „Volcano“ u ulici Moskovskoj u Podgorici, službenici Interventne jedinice su se uputili na lice mjesta gdje su zatekli Rončevića.

"Prilikom preduzimanja službene radnje legitimisanja N.R, koji nije imao dokumenta kod sebe, je vrijeđao i psovao policijske službenike, upućujući im više ozbiljnih prijetnji po život i tijelo („Samo mi priđite, ako smijete kerovi“, „J.... vam mater“, „P.... policijske“, „Mrš smradovi“, „Čujete li miševi“, „Sve ću vas poklati“, „Zapamtićete vi mene m...., vratove ću vam polomiti, sve ću vas zapaliti p....“, „Stric mi je načelnik, sve ću kući da vas poćeram“).", saopštila je policija.

Podgoričanin N.R. je, dodaju tom prilikom bio u alkoholisanom stanju jer je upotrebom alkometra utvrđeno da je imao 1,56 promila alkohola u krvi.

Da bi savladili aktivni i pasivni otpor i izvršili službenu radnju privođenja, policijski službenici su prema N.R, kao što je već i saopšteno iz policije , upotrijebili sredstva prinude (fizičku snagu i sredstva za vezivanje).

"Prilikom lišavanja slobode i privođenja N.R. je, u namjeri da se otrgne policijskim službenicima, pružao jak aktivni otpor, kojom prilikom je glavom udario u vrata službenog vozila kada su i nastale povrede za koje se indicira da su mu ih nanijeli policijski službenici. N.R. je nastavio da vrijeđa policijske službenike i u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica. U prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica ukazana mu je pomoć od strane zdravstvenih radnika Službe HMP, a nakon toga je N.R. poveden u Urgentni blok KCCG, gdje je odbio da mu se ukaže ljekarska pomoć. Pored navedenog policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica više puta su N.R. ukazali na njegovo zakonsko pravo da o lišavanju slobode obavijesti porodicu, što je on kategorički odbijao, a što je je konstatovano u službenoj zabilješci o lišenju slobode", stoji u saopštenju Uprave policije.

Napominju da su u koordinaciji sa nadležnim tužiocem sa lica mjesta izuzeti video zapisi, na kojima se može vidjeti da su policijski službenici postupali u skladu sa Zakonom, a koji su sastavni dio predmeta koji je pokrenut protiv N.R.

Takođe izuzeti su i video zapisi iz službenih prostorija CB Podgorica gdje takođe nije zabilježeno nezakonito postupanje prema N.R. Svi video zapisi su dostavljeni nadležnom tužiocu.

"Sve preduzete službene mjere i radnje prema N.R. evidentirane su u službenim spisima i evidencijama Centra bezbjednosti Podgorica, što je takođe dostavljeno tužiocu.Sa navedenim događajem upoznat je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se nakon sagledavanja činjenica izjasnio da se N.R. liši slobode, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl. 376 KZCG – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.Osumnjičeni N.R. je, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.