Andrej Nikolaidis

Crna Gora država od papira

"Bio bih uhapšen da sam učinio isto što i Mandić"

Pisac Andrej Nikolaidis kazao je da bi sigurno bio uhapšen na granici Crne Gore i Srbije, da je on učinio ono što je uradio jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

U kolumni "Ko pleše tango s nacionalizmom u Crnoj Gori", Nikolaidis piše da je Crna Gora država od papira. Takav stav temelji na činjenici da Crna Gora selektivno primjenjuje zakone.

"Tamo gdje osjeti tvrdo, sklona je da suspenduje te svoje atribute državnosti. Tamo gdje postoji izvjesna finansijska ili politička moć, prema takvim adresama sklona je da se ponaša veoma meko, a tamo gdje nema nikakve sile, gdje su obični građani, tu je odlučna da demonstrira tzv. pravnu državu", rekao je Nikolaidis u emisiji Živa istina.

Kao primjer, kako prenosi Antena M, navodi lidera DF-a Andriju Mandića i njegovo, kako kaže, čudesno putovanje u Srbiju. Mandić je optužen u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016., oduzet mu je pasoš i ne smije da napušta teritoriju države Crne Gore.

"Andrija Mandić se vratio kao slobodan građanin! Nema sumnje, da sam ja uradio to što je on napravio, bio bih bio uhapšen na granici Crne Gore i Srbije", kaže Nikolaidis.

A, objašnjenje koje je, nakon što se vratio iz Prijepolja, dao Andrija Mandić, Nikolaidis karakteriše kao "nehotičnu satiru".

"Nehotična satira je kada mrtvi ozbiljni saopštite nešto što smisla ima samo ako ste se šalili. Čitajući njegovo saopštenje ja sam zaključio da je za sve kriva crnogorska policija, prvo zato što je pratila Mandića, zato što ga nije spriječila da ode tamo gdje je otišao, a gdje pada snijeg i, konačno, zato što nije očistila snijeg da bi on mogao da se vrati", ironičan je Nikolaidis.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.