Divanović Demokratama: Isturate nejač jer nemate hrabrosti
Nikola Divanović

Divanović Demokratama: Isturate nejač jer nemate hrabrosti

"Moram priznati da mi prija činjenica da sam uspio da vas navedem da konačno počnete da pokazujete javnosti svoje pravo lice. Isturajući nejač u brisani medijski prostor, gdje jedino argumenti igraju ulogu, Aleksa je pokušao da, zadirući u lično, ostvari sebi korist vjerujući da će nekome, u ovom slučaju meni, nanijeti štetu. I to ličnu, ne političku", navodi u saopštenju Nikola Divanović iz Demokratske partije socijalista.

"E pa, dragi Aleksa, i svi vi ostali Srbi "na baterije", koji nemate hrabrosti da javno iskažete ni svoj identitet, ni sklonosti, ni osjećanja, morate ustati kad pominjete ime mog oca - Branka Divanovića, jer govorite o čovjeku koji je sve u životu radio iz uvjerenja, hrabro i principijelno, slijedeći isključivo sopstvene ideale", kazao je Divanović. 

Dodaje da je on za razliku od Demokrata koji su intimno Srbi, službeno Crnogorci, "a i jedno i drugo im zapravo služi isključivo u komercijalne svrhe".

"Da nije ništa drugo, kolika je vaša žrtva što, umjesto da ponosito stojite ispod svoje nacionalne trobojke, morate disciplinovano da se zaklanjate (da vas ko ne vidi) iza "nekakvog crvenog barjaka" , nadajući se da "neće ni ovo dovijeka". Zbog vaših političkih praočeva, moj otac je izgubio vjeru i u politiku, i u ideale, i u srpstvo. A mene je vaspitao da budem svoj i nezavistan, da se ne povodim za interesima, niti za bilo čijim osim isključivo za svojim ubjeđenjima i stavovima", kaže Divanović.

Ističe da je svom ocu na toj životnoj mudrosti, "nesvakidašnje dragocjenoj za Crnu Goru, vječito zahvalan".

"Što se pak mene tiče, istina je da sam intervenisao na Bedemima mog rodnog grada ali, za razliku od vas, nikada nijesam potkopavao njihove temelje niti temelje svoje državne kuće. Takođe morate znati da me je vaspitao upravo moj otac i da se zbog toga na vrlo sličan način i sam bavim politikom - iskreno i bez prikrivenih interesa. I to znaju Budvani, i za mog oca i mene.

Zato, ubuduće se nemojte baviti ličnom dimenzijom moje porodice, jer sam veoma ponosan na sve ono što o njoj možemo javno konstatovati. I nemojte zaboraviti da to uvijek može biti dvosmjerna ulica. Ali prvenstveno iz razloga što su za vas vrijednosti na kojima počiva moja porodica, u kojoj je otac gradio Narodnu stranku, a sin sa ponosom pripada najdemokratskijoj crnogorskoj partiji, imaginarne veličine, i u političkom i u ljudskom smislu", zaključio je Divanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.