Vujanović se sastao sa hrvatskom koleginicom
Kitarović i Vujanović

Radna posjeta Hrvatskoj

Vujanović se sastao sa hrvatskom koleginicom

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji boravi u radnoj posjeti Hrvatskoj sastao se u Zagrebu sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Vujanović i Grabar Kitarović ocijenili su bilateralne odnose dvije zemlje tradicionalno dobrim. Uz zadovoljstvo nastavkom saradnje između dvije države na najvišem nivou, predsjednici su razmotrili i mogućnosti za osnaživanje bilateralnih odnosa.

Predsjednici su se saglasili kako je potrebno ostvariti zamah po svim pitanjima na daljem unapređenju odnosa od interesa za afirmaciju dobrosusjedske saradnje. 

Naglasivši važnost nastavka proširenja EU za punu konsolidaciju hrvatskog jugoistočnog susjedstva, predsjednica Republike Hrvatske istakla je snažnu i predanu podršku Republike Hrvatske ostvarivanju članstva Crne Gore u EU.

Predsjednici su razmijenili mišljenja i o zajedničkoj saradnji u pogledu političkog i bezbjednosnog stanja na Jugoistoku Evrope, složivši se u ocjeni niza prijetnji. Predsjednici su se osvrnuli na predstojeći sastanak na vrhu Sjevernoatlanskog saveza gdje su naznačili značaj posebne važnosti vjerodostojne politike otvorenih vrata Saveza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.