Demokrate: Za donošenje odluka po volji Podgoričana, a ne protivno njoj
Sa konvencije

Građani da utiču na ključne odluke

Demokrate: Za donošenje odluka po volji Podgoričana, a ne protivno njoj

Demokrata Glavnog grada poručuju da ništa ključno ne treba da se odlučivati protiv jasne volje i odluke samih građana.

"Demokrate žele da čuju šta je građanima potrebno, čime su zadovoljni, a čime ne. Posebno nam je važno njihovo mišljenje, kako bi zajedno bili tim koji radi u interesu grada i građana, jer se samo na taj način pokazuje ljubav prema Podgorici", saopštio je Odbor Demokrata Glavnog grada.

Naveli su da im je cilj da Podgoričanima pruže mogućnost da učestvuju u procesu odlučivanja o njihovom gradu.

"A ne da ulazimo u svađe sa svojim građanima oko velikih projekata, kao sadašnja neodgovorna vlast. Želimo grad u kojem se ništa ključno neće odlučivati protiv jasne volje i odluke samih građana. To, priznaćemo, malo zvuči apstraktno na prvi pogled, ali nijesmo li upravo u Glavnom gradu zadnjih godina svjedočili nasilju izabranih vlasti koje su povlačile poteze i vodili politike kojima se većina Podgoričana protivila", kažu Demokrate.

"Prvo je mimo volje građana nasilno srušen Hotel Crna Gora - prvi hotel u poslijeratnoj Podgorici tj. Titogradu ili "ikona Podgorice", kako su ga mnogi zvali, i na mjestu hotela izgradili su Hotel Hilton. Zatim, opet nasilno, protiv volje građana, tik uz Hotel "Podgorica", hotel koji je jedno je od najznačajnijih arhitektonskih djela crnogorske kulture, niče neboder odnosno poslovna zgrada - monstrum. A zbog lične koristi pojedinaca i njhovih interesnih grupa, pokušavao se progurati soliter Milenijum u Bloku V od 22 sprata koji bi narušio jedinstvenu arhitektonsku cjelinu u tom podgoričkom naselju. Dočekali smo i nacrt urbanističkog "kapitalnog" projekta "Kasarna Morača" koji su građani doživljeli kao tešku uvredu", navodi se u saopštenju.

Demokrate ističu da građane Podgorice najčešće niko ne pita o tome što misle, niti oni realno mogu uticati na to kako će njihov grad izgledati.

"Jedini način da se izborimo za grad po mjeri svih nas je da o ključnim stvarima odlučujemo svi zajedno, kako bi prevladao javni, a ne privatni interes. Podgorici je potrebna odgovorna vlast, koja će se ponašati domaćinski, koja će raditi za opšte dobro svih građana i koja će Podgorici vratiti stari sjaj. Upravo takvu vlast Demokrate će uspostaviti nakon pobjede na predstojećim lokalnim izborima u maju", poručuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.