U Ulcinju glasalo 62,7 odsto birača: SDP osvojio, DPS izgubio mandat
Foto: CeMI

Izlaznost veća nego 4. februara

U Ulcinju glasalo 62,7 odsto birača: SDP osvojio, DPS izgubio mandat

Na ponovljenim izborima u Ulcinju, Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila je mandat i ušla u lokalni parlament, dok je bez jednog mandata ostala Demokratska partija socijalista (DPS).

DPS je time osvojio osam mandata u Ulcinju.

CeMIkonanaprocjenaraspodjelemandataUlcinj1822018

Biračka mjesta 13 Osnovna škola "Darza" i 34 Javno - komunalno preduzeće u Ulcinju, na kojima je danas ponovljeno glasanje, zatvorena su u 20 sati. 

Na ponovljenim izborima na ta dva biračka mjesta do 20 sati glasalo je 62,7 odsto birača, što je 6,1 odsto više u odnosu na lokalne izbore koji su održani 4. februara, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Izbori su ponovljeni na biračkim mjestima 13 i 34, u Osnovnoj školi „Derza“ i Javnom-komunalnom preduzeću, na kojima je ukupno upisano 1.243 birača.

Posmatrači CeMI-ja zabilježili su tri nepravilnosti na BM 34 Javno-komunalno preduzeće. U 12 sati i 46 minuta posmatrači nemaju adekvatne uslove za nadgledanje procesa elektronske identifikacije birača.

U 16 sati i 12 minuta zabilježeni su pojedinačni slučajevi korišćenja mobilnih telefona od strane glasača.

U 18 sati i 47 minuta zabilježili su još jedan slučaj fotografisanja glasačkog listića, na ponovljenim lokalnim izborim u Ulcinju.

Izbori su ponovoljeni na biračkim mjestima 13 i 34, u Osnovnoj školi "Derza" i Javnom-komunalnom preduzeću, na kojima je ukupno upisano 1.243 birača.

Birači upisani na ta dva biračka mjesta biraju između deset lista - Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske partije (SDP), Građanskog pokreta URA, Demokratske unije Albanaca (DUA), Nove demokratske snage Forca, Demokrata i Bošnjačke stranka nastupaju samostalno, dok su na jednoj zajedničkoj listi Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF), a na drugoj Demokratska partija, Perspektiva i Demokratski savez u Crnoj Gori.

Na lokalnim izborima održanim 4. februara DPS i Forca osvojili su devet mandata, Koalicija “Probudi se Ulcinju” sedam, DUA i SD po tri mandata, dok je dva mandata osvojio GP URA.

Iz CeMI-ja je saopšteno da su oba biračka mjesta na kojima je ponovljeno glasanje otvorena i zatvorena na vrijeme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.