Bezbjednost cijele Evrope zavisi od uspješne integracije Zapadnog Balkana
Foto: Gov.me

Bošković na Minhenskoj bezbjednosneoj konferenciji

Bezbjednost cijele Evrope zavisi od uspješne integracije Zapadnog Balkana

Ministar odbrane Predrag Bošković je tokom drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije učestvovao na radnom ručku sa ministarkom odbrane SR Njemačke Ursulom fon der Lajen. Tom prilikom, naglašeni su odlični bilateralni odnosi dvije zemlje, te razmotreni modaliteti unaprijeđenja dalje saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Takođe, ministar Bošković je imao sastanak sa izvršnim direktorom konsultanske kompanije APCO Worldwild, Brad Stejplsom. 

GetImage2

Bošković je naglasio da je Crna Gora posvećena ispunjavanju evropskog cilja, imajući u vidu da bezbjednost cijele Evrope zavisi od uspješne integracije Zapadnog Balkana.

S tim u vezi, Bošković je apostrofirao da će Crna Gora i u narednom periodu raditi na promociji i sprovođenju NATO politike “otvorenih vrata“.

GetImage3

Na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije, generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, se sastao sa zamjenikom ministra odbrane Gruzije Lelom Čikovani.

Sastanak je bio prilika da se dogovore smjernice za intenziviranje saradnje u budućem periodu, kao i da se definišu predstojeće zajedničke aktivnosti u sektoru odbrane. Ivanović je naglasio da će Crna Gora, kao nova članica NATO, predano raditi na realizaciji ključnih zadataka Alijanse u cilju efikasnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.