Bjelopoljac osumnjičen da je oštetio Budžet za 3.000 eura
Ilustracija

Navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Bjelopoljac osumnjičen da je oštetio Budžet za 3.000 eura

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv T.P. (67) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije on je ovo krivično djelo počinio na način što je, kako se sumnja, kao suosnivač i izvršni direktor d.o.o. „Zminac“, kod notara ovjerio izjavu da nema neizmirenih obaveza prema povjeriocima, zaposlenima i  Poreskoj  upravi  Crne Gore.

"T.P. je nakon toga, sumnja se, 12.03.2015. godine, ovjerenu izjavu i propisanu dokumentaciju dostavio Centralnom registru privrednih subjekata u Podgorici, iako je znao da su podaci u izjavama neistiniti. Na osnovu dostavljene dokumentacije Centralni registar je sproveo postupak dobrovoljne likvidacije preduzeća u skraćenom  postupku  pri  čemu  je oštećen  Budžet  za iznos od 3.004 eura.

Da  bi  se  sproveo  postupak dobrovoljne likvidacije kod nadležnog organa, osnivači  preduzeća bili su u obavezi da dostave izjave, ovjerene od strane  notara ili nadležnog suda, da u toku ovog postupka preduzeće nema  neizmirenih obaveza po osnovu poreza i drugih obaveza  prema povjeriocima", saopšteno je iz Uprave policije.

Izvršenim  provjerama  kod  Poreske  uprave – Filijala  Bijelo  Polje, utvrđeno je  da  preduzeće  „Zminac“  d.o.o.  Bijelo  Polje u momentu  podnošenja zahtjeva za  doborovoljnu  likvidaciju u skraćenom postupku nije izmirilo poreske obaveze i  to u ukupnom iznosu od 3.004 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.