URA: DPS stagnira ili gubi podršku, promjene moguće
Foto: URA

URA: DPS stagnira ili gubi podršku, promjene moguće

Činjenica da DPS, uprkos bestijalnom gaženju elementarne slobode izbora, ne može do novih glasača i da je nedavno na Cetinju izgubio 20% podrške i da na izborima u Glavnom gradu nema ni izgleda da nadjača opozicija daju vjeru da su promjene na pomolu i da je na svim opozicionim subjektima velika odgovornost, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju.

Oni smatraju da su rezultati izbora u Beranama i Ulcinju pokazali da sve one koji se zalažu za demokratske promjene čeka teška bitka koja će ipak biti dobijena jer DPS-u i njegovoj posluzi ne uspijeva da slome građane koji vjeruju da Crna Gora zaslužuje da bude slobodno društvo.

„To se vidi po tome što DPS nije uspjela da dobije nove birače u Beranama, da je u Ulcinju izgubio 500 glasova , dok je dobar dio dosadašnjih sačuvala poznatim metodama i pomoću njima poznatih crnih fondova. Dramatičnim najavama da od ovih izbora zavisi budućnost i opstanak Crne Gore mobilisali su sve svoje ljudske i neljudske resurse, izbornu utakmicu dobrim dijelom pretvorili u pijacu, ali su opet ostali kratkih rukava“, ističu u Građanskom pokretu URA.

Kažu i da je jasno da je opozicija nakon ovog izbornog ciklusa pred izazovom da iskreno pristupi definisanju najboljeg modela saradnje uoči predstojećih predsjedničkih i izbora u Glavnom gradu.

Dodali su i da je URA po prvi put nastupila u Ulcinju i da je  jedina opoziciona stranaka koja je uspjela da uđe u opštinski parlament uprkos tome što su sve partije koje su uspjele da uđu u lokalni parlament u predizbornoj kampanji bile usmjerene protiv pokreta URA.

„U postojećim okolnostima pokazali smo da građanska opcija ima utemeljenje u Ulcinju. Vjerujemo da ona vrijedi mnogo više od dva odbornička mandata, što ćemo dokazati u narednom periodu. U Beranama građanske antirežimske stranke koje baštine suverenističku ideju i dalje ne uspijevaju da ostvare dobar rezultat, što je za nas izazov kojem ćemo se posvetiti“, zaključili su u Građanskom pokretu URA.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.