BP: Obuka pa zaposlenje za 12 lica sa invaliditetom
Polaznici obuke, foto:Privatna arhiva

BP: Obuka pa zaposlenje za 12 lica sa invaliditetom

Kroz projekat preduzeća Put Gross i TA Rams "Inkluzija lica sa invaliditetom na tržište rada kroz stručno osposobljavanje", koji finansira Zavoda za zapošljavanje Crne Gore program obuke i osposobljavanja na konkretnom radnom mjestu započelo je ukupno 12 lica sa invaliditetom sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje sa umjerenim i lakšim stepenom invaliditeta.

 Od 12 polaznika 8 će biti osposobljavano kroz mjeru definisanu pozivom Osposobljavanje kod poslodavca za zanimanja radnik u proizvodnji kolača  od kojih će 4 lica pohađati obuku u trajanju od 3 mjeseca, 2 lica će se obučavati za mjesto kalkulant u računovodstvu na period od 3 mjeseca i za administratora u turističkoj agenciji  je predviđena obuka za 2 lica u trajanju od 3 mjeseca. Nakon obuke, ova lica će biti zaposlena 5 mjeseci.

Ostala 4 lica će proći obuku za zanimanje pomoćni kuvar u trajanju od 3 mjeseca nakon čega će od ukupno 4 osobe njih dvije biti zaposlene na period od 5 mjeseci - kazao je menadžer projekta Adis Ramović.

U okviru projekta organizovani su i motivacioni treninzi za lica sa invaliditetom zainteresovanim za obuku koje su vodili kvalifikovani stručnjaci – psiholozi/pedagozi sa razvijenim vještinama za izvođenje motivacionih treninga i selekcije.

Projekat je počeo 25. novembra i sprovodi se planiranom dinamikom.

-Tokom 10 mjeseci, koliko projekat traje, projekat će kroz kontinuiranu i osmišljenu kampanju doprinijeti destigmatizaciji lica sa invaliditetom kao manje korisnih članova zajednice, i promovisaće se projekat i primjeri dobre prakse kada je u pitanju zapošljavanje lica sa invaliditetom -  istakao je Ramović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.