Pribilović: U javnoj upravi nema političkog zapošljavanja
Suzana Pribilović

Priče rekla-kazala

Pribilović: U javnoj upravi nema političkog zapošljavanja

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović kazala je da cilj racionalizacije u javnoj upravi, koja počinje za pola godine, nije otpuštanje viška zaposlenih.

Ona je ocijenila u intervjuu televiziji Vijesti i da 51-na i po hiljada zaposlenih u administraciji, od čega 10 hiljada na lokalnom nivou, nije dramatična brojka, te da će se eventualni višak riješiti preraspodjelom u druge organe, gdje fali kadra.

Ministarka Pribilovic je takođe ustvrdila da u javnoj upravi nema poltičkog zapošljavanja.

"Ne mogu prihvatiti i ne slažem se sa tom činjenicom da ima partijskog zapošljavanja. Sve su to priče rekla-kazala, međutim, mi evidentne dokaze i činjenice o tome nemamo. Čak i kroz rad upravne inspekcije i nadzora ja do sad nemam saznanja da je utvrđeno bilo koje zapošljavanje da je ostvareno putem političkog zapošljavanja", kazala je ministarka.

Pribilović je navela i da nije vidjela da je bilo oglasa koji su trajali po dva dana te pozvala, da ukoliko ih je bilo u javnim preduzećima, da se sa tom praksom prestane .

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.