Privedeno više lica

Pretresi u više gradova, oduzeto oružje, luksuzni automobili, novac...(VIDEO/FOTO)

Službenici Sektora kriminalističke policije su uz podršku pripadnika Posebne jedinice policije jutros kontrolisali bezbjednosno interesantna lica iz Nikšića, Podgorice, Hrceg Novi, Tivta i Rožaja.

Jutrošnja akcija je nastavak aktivnosti u cilji borbe protiv organizovanog kriminala. Pretresi su danas izvršeni na 22 lokacije koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Oduzeto je oružje, vozila, municija, telefoni, novac a privedeno je više lica.

Kako je saopštila Uprava policije, policijski službenici su današnjim pretresima pronašli i oduzeli:

- pet pištolja;

- tri puške;

- dva vazdušna pištolja;

- dvije vazdušne puške;

- oko 115 komada municije različitog kalibra;

- šest vozila, među kojima su i vozila luksuzne klase „Audi“ i „VW"

- jedan motocikl;

- sedam mobilnih telefona i veći broj SIM kartica;

- manju količinu marihuane;

- oko 2 000 eura i 600 američkih dolara za koje treba da se utvrdi da li je stečeni kriminalnom aktivnošću, među kojima se nalaze i novčanice za koje postoji sumnja da su falsifikovane i

- dokumentaciju o različitim vrstama kupoprodajnih ugovora, novčanih transkacija i dužničko - povjerilačkih odnosa.

Radi kriminalističke obrade privedeno je više lica.

"Na osnovu konsultacija obavljenih sa nadležnim tužiocem, slobode je lišen R.O. (38) iz Nikšića, zbog postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv N.B. (41) iz Herceg Novog podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja propisanog Zakonom o sprječavanju zloupotrebe droga.Takođe, u toku su dalje konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti, te će shodno navedenom o eventualnom procesuiranju ostalih lica javnost biti nakadno obaviještena", naveli su iz policije.

Podsjećaju da su aktivnostim u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 24 akcije koje su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedene akcije, izvršili pretrese na 334 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

-Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju - zaključili su iz Uprave policije.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.