Naser Keljmendi osuđen na 6 godina zatvora zbog  šverca 25 kg heroina
Naser Keljmendi, foto:Anadolija

Priština

Naser Keljmendi osuđen na 6 godina zatvora zbog šverca 25 kg heroina

Naser Keljmendi osuđen je na 6 godina zatvora zbog šverca heroina.

Sudsko vijeće Osnovnog suda u Prištini proglasilo je Nasera Keljmendija krivim po 8. tački optužnice koja ga tereti da je stavio u promet 25 kilograma narkotičke supstance, beli heroin, sa osobom K2, i za ovaj zločin je osuđen na kaznu zatvora od šest godina, javlja Anadolija.

Keljmendi je oslobođen optužnice za organizovani kriminal, po ostalim tačkama optužnice, a oslobođen je i tačke optužnice za organizovanje ubistva Ramiza Delalića ili lišavanja života Ramiza Delalića, koje je navodno počinjeno 2007. u Sarajevu. Nije dokazano da je izvršio krivične radnje. 

Vrijeme provedeno u zatvoru ulazi u izrečenu kaznu.

Optužnica Specijalnog tužilaštva Kosovoa Keljmendija je teretila za organizovani kriminal, teško ubistvo Ramiza Delalića Ćele, kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlašćenu prodaju rizičnih narkotičkih supstanci.

Odlukom Osnovnog suda u Prištini, Naser Keljmendi se od kraja juna 2017. godine branio sa slobode. U pritvoru je bio od maja 2013. godine. 

Keljmendi, državljanin BiH i Kosova, uhapšen je maja 2013. godine na Kosovu na osnovu Interpolove potjernice izdate na zahtjev Bosne i Hercegovine. 

Suđenje Keljmendiju počelo je 2015. godine. On se tada izjasnio da se ne osjeća krivim ni po jednoj tački optužnice, te je cio proces smatrao montiranim. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.