Kvalitet odnosa Crne Gore i Francuske veoma dobar
Foto: MVP

Darmanović-Manžen

Kvalitet odnosa Crne Gore i Francuske veoma dobar

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović primio je danas Florans Manžen, direktoricu za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Republike Francuske.

Ministar Darmanović se zahvalio Francuskoj na podršci u ostvarenju najvećeg vanjskopolitičkog uspjeha od obnove državnosti, pristupanju Crne Gore NATO-u, kao i kontinuiranoj podršci u procesu evropske integracije Crne Gore.

Crnogorski šef diplomatije je ocijenio veoma pozitivnom uspostavljenu praksu održavanja bilateralnih konsultacija izmedju dva ministarstva vanjskih poslova, što predstavlja odličan mehanizam za unapređenje saradnje, kako između resornih institucija, tako i  sveukupne saradnje.

Ministar Darmanović istakao je značaj osnivanja Udruženja „Francusko-crnogorski poslovni krug”, osnovnog novembra 2017, sa mandatom razvijanja i jačanja poslovnih veza Francuske i Crne Gore. Istakao je uvjerenje da će otvaranje francuske predškolske ustanove i osnovne škole u Crnoj Gori (školske 2018/2019) dodatno doprinijeti snaženju veza dvije države.

Direktorica Manžen je naglasila da je Crna Gora na dobrom putu kada su u pitanju reformske aktivnosti u procesu evropskih integracija, te da su postignuti zapaženi rezultati, što potvrđuju poruke evropskih zvaničnika da Crna Gora zauzima vodeću ulogu među državama kandidatima za članstvo. Istakla je uvjerenje da uspjesi koje Crna Gora postiže na evropskom putu predstavljaju značajan podsticaj za ostale zemlje Zapadnog Balkana.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja o stanju u regionu, te ukazano na važnost integracije zbog daljeg mira, stabilnosti i prosperiteta, kao i usvajanja evropskih vrijednosti, koje vode jačanju institucionalnih veza sa EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.