SD o Krivokapiću: Sam pao, sam se politički ubio
SD

SD o Krivokapiću: Sam pao, sam se politički ubio

Socijaldemokrate Crne Gore danas su poručile, komentarišući posljednje saopštenje Socijaldemokratske partije, da je predsjednik SDP Ranko Krivokapić, koji je nekredibilan čak i za dojučerašnje opozicione partnere, sam pao i sam se politički ubio.

Saopštenje Socijaldemokrata prenosimo u cjelosti.

"Nakon „spuštanja na zemlju“ jučerašnjim našim saopštenjem, danas, onako grogiran, opet se crnogorskoj javnosti obrati neko ko je trinaest godina obnašao funkciju predsjednika Parlamenta i to uvijek biran na istu kao peti kanidat na listi Evropska Crna Gora – Milo Đukanović.

Mada, ovoga puta se nije junački isprsio već se sakrio iza partijske maske diktirajući njegovom golubu pismonoši, malom Ranku, još jedno jeftino saopštenje.

Panika u malom kabinetu velikog i malog Ranka.

Pita veliki malog Ranka: osvojismo li mi nakon parlamentarnih izbora 0 glasova u Nikšiću, a Socijaldemokrate preko 2300; u Herceg Novom manje od njih, a mi nastupili u koaliciji sa URA-om; u Mojkovcu, Tuzima, Petnjici i na Cetinju mi sa 19 padosmo na 4 odbornička, mandata a oni osvojiše 7? Mali Ranko kaže, istina je sve što zboriš. Onako sav posrnuo i svjestan svoje nebitnosti, uspje da izusti još jedno pitanje: je li istina da nećemo cenzus preći ni u Beranama, ni u Ulcinju, a da će Socijaldemokrate biti dio vlasti u obje te opštine?

Mali Ranko, iako i on pokunjen ali vjeran do kraja svom vođi, kaže i to je istina. Pa što da činimo, veli vođa koji je na pravoj strani istorije. Mali Ranko ka’ iz topa, udarimo po njima najobičnijim podmetačinama i bljuvotinama barem da njih oslabimo kad nama nema spasa. Odlična ideja, jer izgoreh gledajući Ivana u onoj stolici u Parlamentu. A mali Ranko se nadoveza i reče i ja gledajući Šehovića u ministarskoj fotelji. Kad iza stola proviri jedan od nižerazrednih partijskih poslušnika koji se ne vadi sa TV-a i iskreno promumlja: džaba moj najmiliji vođo kad njima konstantno raste podrška, a sa nama više ni Aleksa i Dritan neće da sjednu za sto i porazgovaraju. Ostao nam je samo Miloševićev ambasador da nam priča bajke o geopolitici.

Poštovani građani, na ovo je spala nekad časna partija koja je postala talac nerealnih ambicija velikih i malih i njihove želje da sve podrede svojim neizlječivim političkim kompleksima. Ostalo joj je samo da smišlja razne podmetačine, neukusno upire prstom u pravosudne organe, moljaka razne međunarodne adrese sa kojih ih više niko ozbiljno ne shvata, već im odgovaraju zvaničnim saopštenjima u kojima demantuju njihovo vrijeđanje zdravog razuma naših građana.

A što se tiče pravosudnih organa, moraće posrnuli i zaboravljeni veliki Ranko da odgovori zašto je u svjedočenju pred sudom, u korist svojih partnera iz DF-a, sakrio činjenicu da je razbijanje rušilačkih demonstracija pratio u društvu svojih sada omraženih protivnika u prostorijama ANB-a?

Isto tako, izgleda da je dio intervjua predsjednika Skupštine Crne Gore i Socijaldemokrata Ivana Brajovića u kome se navodi da je kontrola poslovanja Skupštine pokazala, da je između ostalog i u 2015. mnogo zloupotreba i nezakonitosti, izazvao veliku nervozu u redovima Stranke Dubokog Posrnuća (SDP). A o kom iznosu je riječ i do kada to seže, crnogorska javnost će biti obaviještena kad se završi cjelokupna analiza. No, za razliku od njih, kao partija drugačije političke kulture mi nećemo vršiti nikakav javni pritisak ni na koga, a posebno na sudstvo i tužilaštvo, već ćemo ih pustiti da rade svoj posao.

Na kraju, o (ne)kredibilnosti govore oni koje ni dojučerašnji partneri iz (malo)građanske opozicije ne smatraju čak ni kredibilnim da sa njima sjednu za isti sto. I da završimo priču sa početka sa zaključnom rečenicom u vidu poznate izreke: Sam pao, sam se (politički) ubio".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.