Vebometriks rang lista svjetskih univerziteta: UCG pao za 1.010 mjesta
Univerzitet Crne Gore

Za samo pola godine

Vebometriks rang lista svjetskih univerziteta: UCG pao za 1.010 mjesta

Na Vebometriks rang listi svjetskih univerziteta koja je objavljena u januaru Univerzitet Crne Gore zauzeo je 3380. poziciju, što znači da je u odnosu na rangiranje koje je objavljeno u julu prošle godine, pao 1010 pozicija, jer je tada bio na 2370. mjestu, piše Pobjeda.

Na svjetskoj listi gdje se rangira 11.998 univerziteta po vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvrsnosti crnogorski Univerzitet, zapravo dijeli 3380. mjesto sa dva afrička univerziteta Universite Hamed Bouqara de Boumerdes (u Alžiru) i Universite de Dschang (u Republici Kamerun).

Vebomatriks pozicija zavisi od obima i kvaliteta dostupnog i transparentnog sadržaja koje ta ustanova proizvede, od citiranih veb publikacija, sadržaja koji uključuju izvještaje, konferencije, publikacije univerziteta, istraživača…

Objavljivanjem svjetske rang liste univerziteta, kako je saopštavano ranije, urednici Vebometriks liste žele da motivišu istraživače i institucije visokog obrazovanja da objavljuju sadržaje na webu koji tačno prikazuju njihove naučno-istraživačke aktivnosti.

U julu prošle godine iz ove institucije objavljeno je da je Univerzitet na tada objavljenoj rang listi napredovao, te je popravio skor za 79 mjesta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.