Prekinuta konstitutivna sjednica Prijestonice

Prekinuta konstitutivna sjednica Prijestonice

Sjednica Skupštine opštine Cetinje na kojoj je trebalo da bude izabran predsjednik tog tijela, prekinuta je. U nastavku konstitutivne sjednice za predsjednicu Skupštine trebalo je da bude izabrana odbornica DPS-a Maja Ćetković.

Predsjedavajući Skupštini, Miomir Perazić iz Stare garde LSCG, rekao je da iz moralnih razloga kao najstariji poslanik neće da podrži, kako je kazao neprikladno ponašanje predstavnika vlasti i opozicije. Perazić je saopštio da je Skupština "počela da liči na pijacu", prenosi Rtcg.

Opozicija je insistirala da se sjednica odgodi jer je, kako su kazali, nezakonito zakazana. Iz DPS-a najavljuju da će za predsjedavajućeg izabrati sljedećeg najstarijeg odbornika, i nastavak sjednice zakazati za danas ili sjutra.

U nastavku konstitutivne sjednice za predsjednicu Skupštine trebalo je da bude izabrana odbornica DPS-a Maja Ćetković.

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate Crne Gore (SD) sinoć su potpisali sporazum o formiranju vlasti na Cetinju.

Dvije partije su dogovorile konačnu raspodjelu resora u lokalnoj samoupravi, ali ime novog gradonačelnika nije poznato.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.