DPS vjeruje u pobjedu na izborima, Smolović na čelu Bijelog Polja
Foto: Arhiva

Zadovoljni dosadašnjom kampanjom

DPS vjeruje u pobjedu na izborima, Smolović na čelu Bijelog Polja

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, razmatralo dosadašnje predizborne aktivnosti za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju i izrazilo zadovoljstvo dosadašnjim tokom kampanje.

U DPS-u su uvjereni da će izbornim pobjedama u te dvije opštine preuzeti odgovornost za upravljanje ekonomskim i društvenim razvojem.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno, dalo saglasnost na prijedlog Opštinskog odbora DPS-a Mojkovac da Ranko Mišnić bude predložen za predsjednika te opštine.

Predsjedništvo je upoznato sa tokom pregovora o formiranju vlasti u prijestonici Cetinje i opštini u sastavu Glavnog grada Tuzi, i dalo punu podršku pregovaračkim timovima i predstavljenim platformama za formiranje vlasti sa koalicionim partnerima, kako bi nove vlasti što prije bile posvećene kapitalnim projektima u tim sredinama.

Na večerašnjoj sjednici je data puna podrška odluci OO DPS-a Bijelo Polje da Petar Smolović, poslanik u Skupštini Crne Gore, bude predložen za predsjednika Opštine Bijelo Polje.

Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora opštinskih odbora u Herceg Novom i Budvi, Predsjedništvo je upoznato sa prijedlozima partijske baze za čelne ljude u tim odborima.

Data je saglasnost na prijedlog OO DPS-a Herceg Novi da Slobodan Krušo Radović bude ponovo izabran za predsjednika Odbora. U proceduri, koja je podržana i usaglašena na sjednici Predsjedništva, u najskorijem roku biće izabran i predsjednik OO DPS-a Budva.

Na prijedlog političkog direktora Tarzana Miloševića, donijeta je odluka da se u Izvršni odbor DPS-a Crne Gore izaberu Rajko Đurić i Andrija Radman.

Predsjedništvo je, navodi se u saopštenju, donijelo odluku da podnese inicijativu Vladi da se izradi zakonska regulativa, u skladu sa najboljom dosadašnjom praksom razvijenih evropskih zemalja i država članica NATO, kojom će se sankcionisati širenje lažnih vijesti putem medija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.