Lebron Džejms, najmlađi košarkaš sa 30 000 poena u NBA ligi (VIDEO)
Lebron Džejms

Lebron Džejms, najmlađi košarkaš sa 30 000 poena u NBA ligi (VIDEO)

Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms postao je u noći između utorka i srijde tek sedmi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao 30.000 i više poena.

"Nisam potpuno zadovoljan kada god nešto uradim, bilo da smo pobijedili ili izgubili. Radujem se trenutku kada sjednem sa porodicom i prijateljima i uz vino razgovaramo o svim mojim dostignućima", rekao je Džejms poslije utakmice.

Džejms je u porazu Klivlenda od San Antonia sa 33 godine i 23 dana postao najmladji igrač koji je to uradio. On je u toj utakmici dao 28 poena, a bilo mu je potrebno sedam da bi ušao u istoriju. Više poena od njega u NBA ligi dali su samo Kobi Brajant, Vilt Čembrlen, Karl Meloun, Karim Abdul-Džabar, Dirk Novicki i Majkl Džordan. Lebron Džejms je postao prvi ikada koji ima najmanje 30.000 poena, 7.000 asistencija i 7.000 skokova u NBA ligi.

Kada je postigao 30.000. poen pred sam kraj poluvremena, navijači u San Antoniju su ustali sa mjesta i velikim aplauzom pozdravili to dostignuće, a Džejms je stavio ruku na grudi i zahvalio im. "Veoma poseban trenutak", naveo je Džejms. Lebron Džejms je od dolaska u NBA ligu kao 18-godišnjak 2003. prosječno bilježio27.1 poen po utakmici.

izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.