Ulcinj predodređen da bude biser crnogorske obale
Džavid Hodžić

Ulcinj predodređen da bude biser crnogorske obale

Ulcinj je predodređen da bude biser crnogorske obale i crnogorskog turizma koji bi konačno morao valorizovati svoje enormne ekonomske i turističke potencijale. Taj potencijal je neophodno značajno snažnije razvijati, adekvatnijim korišćenjem svih prirodnih resursa i geografskih predispozicija, ocijenio je Džavid Hodžić, kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Ulcinj”.

Hodžić ističe da će otog cilja svim svojim bićem težiti kadrovi Socijaldemokrata, svojim ličnim i profesionalnim integritetom, na mnogo brži i efikasniji način nego što je to bio slučaj do sada u Ulcinju.

"Imajući u vidu činjenicu da je Ulcinj primorski grad, te da je turizam osnovna privredna grana našeg grada, neophodno je na mnogo ozbiljniji način pristupiti pripremama predstojećih turističkih sezona i evidenciji objekata koji obavljaju turističku djelatnost i bave se izdavanjem smještaja, kako bi se povećali prihodi po osnovu boravišne takse i poreza.

Prioritet Socijaldemokrata biće značajno brže poboljšanje postojeće infrastrukture koja je neophodna za dalji razvoj turizma u Ulcinju, kao i povećanje broja hotelskih smještajnih kapaciteta sa kojima raspolaže naša opština", naveo je Hodžić.

Tako će se u saradnji sa nadležnim institucijama, čvrsto  zalagati za donošenje planske dokumentacije, bez koje ne možemo očekivati značajnija ulaganja stranih i domaćih investitora.

"Stvorićemo odgovarajuće uslove u cilju podsticanja investicija u turizmu, preduzećemo adekvatne mjere u cilju produženja turističke sezone, kako bi ista trajala preko čitave godine, umjesto dosadašnja dva mjeseca i insistiraćemo na valorizaciji određenih kulturno-istorijskih monumenata i njihovoj restauraciji u saradnji sa relevantnim institucijama, kako bismo i na taj način povećali turističku ponudu našeg grada", navodi Hodžić u saopštenju.

Da bi Ulcinj ponovo postao ljetnji turistički centar Crne Gore, samtra da je potrebno da im građani ukažu povjerenje na predstojećim izborima, kao partiji čiji članovi istinski žele da žive i rade u svom gradu i preuzmu odgovornost za njegov kvalitetniji razvoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.