Marijana Bogavac traži stan od države
Foto:FOS

Prijem kod premijera

Marijana Bogavac traži stan od države

Premijer Duško Marković juče je, na njegov zahtjev, primio samohranu majku iz Podgorice Marijanu Bogavac, čija dvoipogodišnja kćerka je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, umrla prošle srijede u njihovom podstanarskom stanu.

Bogavac je, prema saznanjima Pobjede, od Markovića zatražila da država za nju i njene dvije kćeri obezbijedi stan.

Izvor lista iz Vlade kazao je da je Bogavac rekla premijeru da bi im bilo dovoljno i 20 kvadrata, samo da ne plaćaju kiriju.

Premijer je obećao da će država svakako pomoći, ali da će odluka o tome na koji način biti donijeta narednih dana.

Marijana Bogavac i njena tragična porodična priča u žiži su od srijede kada je NVO Banka hrane, koja je ovoj familiji pomagala od 2015. Godine, na svojoj Fejsbuk stranici objavila da je porodicu, koja živi u teškom siromaštvu, zadesila još veća nesreća, obavještavajući javnost da je najmlađa kćer, koja je, kako su naveli, bolovala od dijabetesa pronađena mrtva i apelujući na ljude dobre volje da pomognu.

Narednog dana je grupa građana zatražila ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, uveče je organizovan i protest, a u međuvremenu se ispostavilo da dijete nije imalo dijagnozu takozvane šećerne bolesti, kao i da nije umrlo od gladi, kako se moglo naslutiti iz poruka saopštavanih javnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.