Rat mu djetinjstvo pretvorio u pakao: Dječak samo želi svoje staro lice
Foto:Anadolija

Rat mu djetinjstvo pretvorio u pakao: Dječak samo želi svoje staro lice

Priča o dvomjesečnom Karimu, koji je u artiljerijskom napadu na Istočnu Gutu izgubio lijevo oko, nažalost je samo jedna u nizu tužnih priča u sirijskim mališanima kojima je rat djetinjstvo pretvorio u pakao.

Upozorenje:Članak sadrži fotografije koje mogu djelovati uznemirujuće

Hasan al-Husein, iz sirijskog grada Hama, ima sedam godina. U napadima barel-bombama na ovaj grad, Hasan je zadobio opekotine na licu i cijelom tijelu. Obzirom da u Hami nema adekvatnu medicinsku podršku, negova porodica je prešla u turski gradić Rejyhanli, na granici sa Sirijom, navodi turska agencija Anadolija.

Otac Halid al-Husein u razgovoru za AA ističe kako se nada da će njegov sin biti uspješno operisan, te da će jednog dana dobiti stari izgled.

 Priča kako je njihovo naselje bombardovano barel-bombama, te je tom prilikom poginuo i ranjen veliki broj komšija i rodbine.

"Nažalost, među njima je bio i moj sin. Napad je izvršen dok se igrao vani sa ostalom djecom. Nisam uspio svog sina prepoznati nakon što sam ga pronašao", ispričao je otac.

2018011322806564229716376Web

Foto:Anadolija 

Dodaje kako je sina vodi u više ustanova u Hami, no niko mu nije mogao pomoći.

"Prije devet mjeseci smo došli u Rejhanli. Tu smo se smjestili kod naše rodbine. No ono što trenutno najviše želimo jesta da naš Hasan ozdravi. Potrebna nam je pomoć", kazao je otac.

2018011322806564229716375Web

Foto:Anadolija 

Dodaje kako Hasan i danas ima jake bolove.

"Najveći problem je kada legne. Još uvijek ima opekotine na cijelom tijelu. Ne odgovara mu ni niska ni visoka temperatura. Molimo Boga da njegova patnja prestane", poručio je otac Halid.

2018011322806564229716378Web

Foto:Anadolija 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.