Piloti se posvađali tokom leta, automatski dobili otkaz
Ilustracija

Incident na nebu

Piloti se posvađali tokom leta, automatski dobili otkaz

Na novogodišnjem letu iz Londona ka Mumbaju dogodio se incident, zbog čega je indijska aviokompanija Džet ervejz otpustila dva pilota umiješana u svađu.

Prema izvještajima medija u Indiji, u kokpitu se dogodila svađa, nakon čega je muški pilot udario šamar ženskom pilotu, a ona je nakon toga napustila kokpit uplakana i neko vrijeme odbijala da se vrati.

U vrijeme incidenta, u avionu uje bilo 324 putnika na letu do Mumbaja. Džet ervejz je saopštio da ima "nultu toleranciju za bilo kakve postupke zaposlenih koji ugrožavaju putnike", dodajući da im je sigurnost gostiju, posade i imovine je od najveće važnosti. 

Nakon istrage, Džet ervejz je saopštio da "odluka o prestanku rada oba člana posade odmah stupa na snagu", bez navođenja detalja. 

Džet ervejz je potvrdio da se incident dogodio i da su oba pilota ostala bez svojih dužnosti dok je istraga u toku. Ova avio-kompanija je takođe saopštila i da je ovaj incident prijavila Indijskom generalnom direktoratu civilnog vazduhoplovstva. 

Avion sa 324 putnika i 14 članova posade sletio je bezbjedno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.